Het Steunpunt

HET

STEUNPUNT

Het leven is te kort om je zorgen te maken. Heb plezier. Heb lief. Heb geen spijt. En laat u door niemand van de wijs brengen.

Een goede zorg is een recht voor iedereen.

 

Het is algemeen bekend dat mensen zich goed voelen met het leveren en het krijgen van goede zorg. Een mantelzorgmakelaar wordt betaald door de aanvullende ziektenkostenverzekering. Helaas zijn er nog mensen die professioneel advies nodig hebben, maar niet beschikken over een aanvullende ziektekostenverzekering. We werken op afspraak zodat we ruim voldoende tijd hebben voor uw situatie te bespreken. Onze openingstijden zijn maandag, woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 10.30 uur met vragen in de Muzenval, Dijk 7 in Eersel. Onze vrijwiliggers staan u graag te woord. Ze worden bijgestaan door een mantelzorgmakelaar / cliƫntondersteuner. Door de samenwerking met Brabant Mantelzorgmakelaars beschikken we over een enorme kennisbank waarbij de kans groot is dat we uw vraag kunnen beantwoorden. Voor mantelzorgondersteuning werken we samen met mantelzorgsteunpunten en andere professionals. Zo ook met jeugdzorg, letselschade, armoede en werkeloosheid kunnen we u verder helpen. U heeft de regie over uw eigen keuzes. Wij kunnen u alleen maar helpen met het nemen van de juiste keuzes.

 

Het verschil tussen mantelzorgondersteuning en een mantelzorgmakelaar.

Een mantelzorgmakelaar is een proffesional en heeft de post HBO mantelzorgmakelaar succesvol afgerond. Vervolgens staat een mantelzorgmakelaar geregistreerd in het registerplein en beschikt over een AGB-code. Een mantelzorgmakelaar ondersteunt de mantelzorger bij de regeltaken. De zaken die voortvloeien uit wet en regelgeving. Een mantelzorgpunt gaat meer over het helpen en ondersteunen in de uitvoering. Denk hierbij aan bv een maatje, het organiseren van activiteiten zodat de mantelzorger even de rust vindt etc etc. Op een mantelzorgpunt zijn het grotendeels vrijwilligers die u helpen.

 

Heeft u vragen over mantelzorg gerelateerde regeltaken zoals:

  • Zorg
  • Wonen
  • Werk
  • FinanciĆ«n
  • Mantelzorg

Of klachten over de geleverde zorg? U kunt bij ons terecht. Wij kijken met u naar mogelijke oplossingen.

U kunt ons bereiken via telefoon 0641655416 en via e-mail info@bcbrabant.nl

Het mantelzorgexpertsiecentrum werkt op afspraak. Controleer altijd even op onderstaande agenda voor openingstijden mantelzorgexpertisecentrum.

Aan de inhoud van deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Typefouten voorbehouden.

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF

Schrijf je in met je e-mailadres en

blijf op de hoogte