Brabant Mantelzorgmakelaars

Een netwerk van onafhankelijke geaccrediteerde mantelzorgmakelaars/cliëntondersteuners

De onafhankelijke cliëntondersteuners XXL Voorkamp en Mart van Diesen zijn zeer ervaren professionals met een hele brede achtergrond en jarenlange ervaring. Beiden hebben persoonlijk ondervonden wat het is om mantelzorger te zijn en wat voor impact dit kan hebben op je eigen leven. Door eigen ervaring weten we hoe moeilijk het is om de regeltaken rondom mantelzorg te organiseren. Het vinden naar mogelijkheden en de gesprekken eromheen kun je vaak niet alleen. Deze ervaring heeft ons ertoe gebracht om er iets mee te gaan doen. Als aanvulling op de stichting Bijzonder Contact Brabant is deze zelfstandige organisatie opgezet met een netwerk van goede mantelzorgmakelaars/cliëntondersteuners.

De kracht van Brabant Mantelzorgmakelaars

Wat Brabant Mantelzorgmakelaars onderscheidt, is dat de professionals beschikken over een brede specialistische achtergrond en intensief met elkaar samenwerken. Hierdoor kan er beter naar je situatie worden gekeken.

Wij zijn er om jou te ondersteunen met:

  • Het regelen van passende zorg, wanneer je niet weet waar te beginnen
  • Talloze andere zaken waar je als mantelzorger of zorgvrager tegen aan loopt.
  • Het maken van belangrijke keuzes, zoals onder andere een PGB of  welke zorgorganisatie te kiezen. Maar ook de keuze voor opname of thuis blijven.
  • Het zoeken naar een oplossing om de mantelzorg te verlichten
Cliëntondersteuner XXL

Iedereen doet zijn of haar best, echter het kan zijn dat men toch niet verder komt of dat de casus zo complex is. Onze cliëntondersteuners XXL beschikken over een breed scala aan opleidingen en ervaring op de beleidsterreinen wonen, welzijn, zorg, arbeid, financiën en onderwijs. Hebben vele jaren ervaring als mediators en beschikken over meerdere communicatievaardigheden van hoog niveau. Dit maakt hen een specialist in complexe zaken en zijn in staat om vastgelopen zaken weer op de rit te krijgen.