Onze coördinator

Mart van Diesen – (06)41655416

Als zelfstandig ondernemer werd ik plotsklaps ongevraagd mantelzorger. Een zwaar ongeluk van mijn vrouw veranderde niet alleen haar leven, maar ook mijn leven stond op zijn kop. Ondanks een groot netwerk, goede vrienden en familie stond ik er toch alleen voor. Anderen hadden ook hun eigen leven. Vervolgens werd ik In slechts 2 jaar ook de enige mantelzorger van mijn hoogbejaarde moeder. Zowel mijn zus als broer stierven in korte tijd door kanker. Mijn moeder heeft de diagnose Alzheimer. 

De combinatie werk met mantelzorg en al het gedoe eromheen brak me helemaal op. Ik stond bekend als iemand die voor alles wel een oplossing heeft en gemakkelijk meerdere grote klussen tegelijkertijd aankon. De combinatie werk en mantelzorg trok alle energie uit mijn lichaam. Vooral door de zaken waar ik geen verstand van heb, het alsmaar vragen krijgen die direct moeten gebeuren en het zoeken naar waar heb ik invloed op om te zorgen dat er een balans komt tussen rust, zorg en werk. Op basis van persoonlijke veerkracht lukte het me op hier handvatten aan te geven. Dit lukte door mijn vele jaren ervaring als projectleider, vertrouwenspersoon, bemiddelaar, kwaliteit-verbeteraar en de ervaring die ik heb opgedaan uit de vele mooie (sociale) projecten. Het alsmaar zoeken en denken in mogelijkheden heeft me erdoorheen gesleept. Bewust worden van de situatie, dit een plek te geven en vervolgens kijken hoe ik het kan organiseren.

Door deze ervaring zag ik allerlei signalen waar ik niet stil bij stond dat werk met mantelzorg als zeer belastend wordt ervaren. Ik werd bewust dat ik met mijn ervaringen anderen weer kan helpen. Om dit op een goede manier te gaan doen, ben ik weer in de schoolbanken gestapt en heb de post hbo-mantelzorgmakelaar en cliëntondersteuner succesvol afgerond.

Al decennia heb ik aangetoond dat anders denken bijdraagt in een verbeterde kwaliteit en samenwerking. Vanaf mijn 20e werk ik in het sociaal domein in de sector volkshuisvesting. Achter de voordeur heb ik veel schrijnende thuissituaties gezien. Het kijken naar de mogelijkheden zodat mensen langer in hun huis kunnen blijven wonen of een thuis gevoel creëren in een nieuwe woonsituatie, is mijn specialisme geworden als mantelzorgmakelaar bij Brabant Mantelzorgmakelaars. 

Mijn relaties omschrijven me als iemand die sterk is in het oplossen van problemen en dat ik op een daadkrachtig wijze een huidige situatie naar een gewenste situatie kan veranderen. Door de focus te leggen op de punten waar het echt om gaat heb ik de meest uiteenlopende problemen oplossingen kunnen aandragen. Mijn jarenlange ervaring met netwerken wil ik inzetten om bruggen te slaan, het verbinden en samenwerken stimuleren. Door mijn persoonlijke ervaringen heb ik stichting BCBrabant mede opgericht. 

Mijn genoten opleidingen zijn:

  • Mediator
  • Cliëntenondersteuner
  • Mantelzorgmakelaar
  • NLP Master Practitioner
  • Diverse hbo opleidingen op het gebied van volkshuisvesting / vastgoed / bouwkunde
  • Diverse hbo opleidingen op het gebied van verandermanagement, bedrijfskunde en organisatiekunde
  • Diverse management en coachopleidingen op hbo niveau

Naast mijn werk als coördinator werk ik als onafhankelijk cliëntondersteuner XXL bij Brabant Mantelzorgmakelaars met het doorbreken van vastgelopen en complexe casussen, en zaken rondom duurzaam thuis wonen.